Je bekijkt nu Poorthuistuin wordt Heuvelrugtuin

Poorthuistuin wordt Heuvelrugtuin

  • Berichtcategorie:Algemeen / Nieuws

Zaterdag 29 mei is NLdoet, de grootste Nederlandse vrijwilligersactiedag. De tuinwerkgroep van Lokaal-O werkt dan met een aantal vrijwilligers in de tuin van het Poorthuis, Kerkstraat 28. En Stichting Baarnsche Bomen bouwt mee aan een boombankje rond de vlaggenmast, zodat er een mooie zitplek in de tuin komt.

Lokaal-O transformeert de voortuin bij het Poorthuis naar een tuin vol inheemse planten, aantrekkelijk voor vogels en insecten en uiteraard gifvrij.

Daarom krijgt de Poorthuistuin a.s. zaterdag het predicaat Heuvelrugtuin tijdens een officieel maar ook ontspannen en gezellig moment om 11.00 uur. Wethouder Jannelies Vissers en Judith Algra (IVN – project Heuvelrugtuinen) plaatsen dan een Heuvelrugtuin-paaltje. Ook is er informatie over verschillende groene initiatieven in Baarn.

In verband met corona is de bijeenkomst helaas kleinschalig en alleen na aanmelding bij te wonen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Als je zelf een Heuvelrugtuin wilt beginnen of er meer van wilt weten, geef je dan snel op bij .

En een keer komen kijken naar de tuin kan altijd: het wordt echt heel mooi!