Je bekijkt nu Lokaal-O doet mee met campagne “Stop geweld tegen Vrouwen”

Lokaal-O doet mee met campagne “Stop geweld tegen Vrouwen”


Bijeenkomst in Lokaal-O op maandag 7 december, 19.30 uur

Van 25 november t/m 10 december loopt de wereldwijde VN-campagne Stop geweld tegen vrouwen, Orange the world! www.orangethe world.nl

Om hier aandacht voor te vragen, kleuren gebouwen oranje en organiseren o.a. de serviceclubs van de Soroptimisten allerlei acties.

Ook bij Lokaal-O hangen we een ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’-vlag op en kleden de grote zaal in het Poorthuis aan met oranje draperieën. Heb je nog oranje stof te leen, breng hem langs, zodat we de zaal zo veel mogelijk oranje kunnen kleuren!

Maandag 7 december om 19.30 uur vertonen we samen met de Soroptimisten en Zin in Baarn een filmpje over een gesprek tussen een maatschappelijk werker, een huisarts, een ervaringsdeskundige, een pleegmoeder, een jongerenwerker en een docent. Over hun rol bij geweld tegen vrouwen en de dilemma’s die zij daarbij tegenkomen. Naar aanleiding van dat filmpje gaan we met elkaar in gesprek over onze eigen rollen als buren, vrienden, familie in situaties waar sprake is van geweld tegen vrouwen. 

Doe je ook mee? Meld je dan aan via of per app bij Birgit Oelkers, 06-212245467. En vergeet niet de petitie ‘Stop geweld tegen vrouwen’ te ondertekenen op: https://www.orangetheworld.nl/petitie-orange-the-world-2020/