Je bekijkt nu Nagenieten van Openingsfeest en Burendag

Nagenieten van Openingsfeest en Burendag

  • Berichtcategorie:Algemeen / Nieuws

Op zaterdag 26 september konden de bezoekers van Lokaal-O (na hun aanmelding vooraf vanwege corona) kennis maken met de prachtig opgeknapte nieuwe ruimte in het Poorthuis en de initiatieven die er bij Lokaal-O zijn én mogelijk zijn.

’s Ochtends genoten de naaste buren van de Kerkstraat en de Burgemeester Penstraat van een heerlijke burenbrunch en van een buitenoptreden van De Oppeppers.

’s Middags was er een gevarieerd programma met als start een swingend buitenoptreden van Vocal Group Esperanto. Met veel lekkere meezing-songs! Voor de bezoekers stonden er vanzelfsprekend binnen allerlei zoete lekkernijen klaar.

Met een inleiding van Marjo begon de officiële openingsceremonie. Wethouder André van Roshum deelde met ons zijn verhaal over een mooie ontmoeting in zijn persoonlijke leven. Hij liet weten dat de gemeente Baarn overweegt het Poorthuis in stand te willen houden om maatschappelijke initiatieven als Lokaal-O een kans te geven om tot bloei te komen.

Ontroerend waren de volgende korte verhalen van Yvonne en Zakia over hun persoonlijke ontmoetingen. Dit onderdeel sloot af met Jack’s spectaculaire vuurfonteinen aan de voorkant van het gebouw!

Daarna was er de presentatie van het receptenboek ‘Baarnse Taart- en Soepexpress in tijden van Corona’. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Coos van Rooyen, die vertelde wat de taart- en soepexpress als ontvanger voor hem in de eerste heftige coronatijd had betekend.

Ook Maurice van der Valk (vormgeving), Dasa Welgemoed (fotografie) en Deanne Lassche (mogelijkmaker) kregen het boekje officieel uitgereikt en iedere bezoeker kon bij vertrek een exemplaar meenemen.

Vervolgens was er gelegenheid voor een rondleiding en een kleine workshop over het belang van ontmoetingen. Tussendoor werd de sfeer verhoogd door Antoinette (gitaar/zang), Jessica (zang) en Piet (accordeon) met hun heerlijk nostalgische liedjes als  “Donna, Donna” en “Schön ist die Jugendzeit”.

De dag sloot af met een soepmaaltijd voor de initiatiefnemers en deelnemers van Lokaal-O initiatieven en helpers van deze feestelijke Openingsdag en Burendag.

Met zoveel enthousiasme, vrolijke muziek, blije mensen, lekkere happen, goede gesprekken en mooie ontmoetingen was het alles bij elkaar een prachtig evenement. RTV Baarn heeft er een mooi filmpje van gemaakt.

Dank aan alle helpers en aan Sjaak Hoogendoorn voor de bijgaande foto’s.

En natuurlijk dank aan onze sponsors voor deze dag: Stichting Doen, VSB fonds, Oranjefonds, gemeente Baarn, Rotaryclub Baarn-Soest en Camelot Leegstandbeheer. En niet te vergeten de Baarnse ondernemers Bouwbedrijf Tom van Garderen, Ben Breunesse Elektrotechniek en Loodgieters- en installatiebedrijf Ed Zwanikken, die ons hielpen van het Poorthuis een echte Lokaal-O -plek te maken!