Je bekijkt nu Lokaal-O op weg naar het Poorthuis

Lokaal-O op weg naar het Poorthuis

  • Berichtcategorie:Algemeen / Nieuws

De intrek van Lokaal-O op de begane grond van het Poorthuis per 1 augustus begint steeds meer vorm te krijgen.

  • We hebben inmiddels kennis gemaakt met de huidige gebruikers van de begane grond: Ria en Harm van de dansavonden van en voor ouderen, Esther en Joop van BarGezellig, de legendarische discoavonden van Amerpoort, en Elise van het onmisbare Repaircafé. We zijn blij dat we straks met hen mogen samenwerken in de Poorthuis-ruimtes! En we verheugen ons op een kennismaking met de leuke buren naast en boven ons: RTV-Baarn, Frontaalkunst en de Aloysiusschool.
  • Er is nu ook duidelijkheid wie van het huidige Lokaal-O collectief mee verhuist: dat zijn alle initiatieven, behalve de Weggeefwinkel. Het team van de Weggeefwinkel heeft besloten om een eigen pad te kiezen en op zoek te gaan naar een andere ruimte, omdat ze de ruimte in het Poorthuis te klein vinden voor een doorstart. We wensen hen veel succes voor de toekomst en hopen voor alle Baarnaren dat ze snel weer open kunnen op een andere plek, zodra corona dat toelaat.
  • Met leegstandsbeheerder Camelot en de gemeente zijn we in goed overleg over de noodzakelijke voorwaarden, aanpassingen en veiligheidsvoorschriften om van het Poorthuis ons nieuwe, warme en uitnodigende ‘huis’ te kunnen maken.
  • In juni, juli en augustus gaan we inpakken, klussen, verhuizen, uitpakken, klussen, inrichten. De hele L-O community zet haar schouders eronder en we maken graag gebruik van het alle handige mannen en vrouwen die aangeboden hebben om te helpen. Vanwege de coronamaatregelen stellen we deze keer kleine teams samen, die met 1,5 meter afstand aan de slag kunnen. Helaas dus geen grootscheepse paintingparty´s zoals in De Boemerang…

Tom van Garderen en Ben Breunesse helpen ons in augustus om een paar aanpassingen door te voeren, zodat we ook in het Poorthuis op een veilige en handige manier onze keukeninventaris kunnen plaatsen voor buurtmaaltijden en bakactiviteiten. Hopelijk lukt het ons om hiervoor nog wat centjes te verzamelen, zodat we dit echt goed kunnen laten doen.

Voorlopig zijn we nog steeds dicht vanwege de coronamaatregelen, zoals alle ontmoetingscentra in NL. Er mogen geen groepsactiviteiten plaatsvinden. Landelijk wordt er hard gewerkt aan coronaprotocollen specifiek voor de heropening van buurthuizen en andere ontmoetingscentra. En in Baarn is een algemene verordening in de maak voor heropening van openbare locaties na corona, waar we rekening mee moeten houden. We gaan ervan uit dat we in september langzaamaan weer met groepsactiviteiten kunnen starten. En het liefst zouden we dan weer een spetterend openingsfeest op Burendag organiseren, maar dat zal er deze keer niet inzitten. Maar hoe dan ook laten we de opening niet ongemerkt voorbijgaan!

Ondertussen … Lokaal-O in coronatijden

Ook al is De Boemerang gesloten, Lokaal-O blijft – buiten de deur – in contact, met o.a. de volgende activiteiten:

Taart- en SoepExpress

Allebei nog steeds een groot succes en allebei organiseren we nog één laatste keer voordat we ons op de verhuizing richten. De SoepExpress komt op woensdag 20 mei langs en de TaartExpress op maandag 25 mei.
Zie hier het artikel in de BC over de Expressen van de afgelopen weken.

Muziekexpress swingt door

De MuziekExpress gaat voorlopig nog door, zolang de deuren in woonzorgcentra dicht zijn. Met 25 artiesten en gemiddeld 7 optredens per week. Vrolijk en hartverwarmend. Veel dank aan Ouderenfonds Baarn, Centrum Baarn, Oranjefonds en een particulier fonds voor bijdragen aan de optredens en geluidsversterking. En met dank aan de politie, voor de goede contacten rondom de optredens!

Coronakronieken

Lees hier op onze website korte interviews met de mensen van Lokaal-O over hoe zij het leven in coronatijden ervaren.

Kunstproject met stropdassen

Voor wie handig is met de naaimachine, hebben Judi Gor en Karin Beukeboom een project opgestart om met stropdassen nieuwe ontwerpen te maken. Stropdassen en overhemden worden thuis bezorgd. De deelnemende dames van Mooie Ontmoetingen maken er fantastische creaties van. 

En buiten bij voordeur van De Boemerang staan nog steeds twee kasten met boeken, dvd’s en spelletjes om (tijdelijk) mee te nemen. De voorraad wordt regelmatig ververst door de Buurtbieb en de Weggeefwinkel.

Tot slot: er is op dit moment ook een bijzonder filmpje in de maak over Lokaal-O, een initiatief van Maurice van der Valk. Dat hopen we jullie binnenkort te laten zien.

Geniet van alle kleine ontmoetingen die nu weer mogelijk zijn, van sporten, van de zon, het buiten zijn en de natuur, en blijf gezond!

Hartelijke groeten, namens de Lokaal-O-makers, het bestuur: Marjo, Hanneke, Judith en Birgit