Je bekijkt nu Met Lokaal-O verder de winter door

Met Lokaal-O verder de winter door

  • Berichtcategorie:Algemeen

Blue Monday is gelukkig weer achter de rug. In Lokaal-O werd er op die dag met veel zin getekend, taart gebakken, thee gedronken, kleding gemaakt en piano gespeeld. Weinig te merken van de januari-blues…

De maand kan voor ons sowieso niet meer stuk, want Lokaal-O is voor maar liefst twee landelijke prijzen genomineerd! De Baarnse vrijwilligerscentrale heeft Lokaal-O alskandidaat voorgedragen voor de Nationale Vrijwillgersprijs. En we maken kans op een donatie van het ING Nederland Fonds voor buurtverbeteraars: ‘Help Nederland vooruit’.  Maar… dat feestje gaat alleen door als veel mensen op Lokaal-O stemmen.

Voor ‘Help Nederland vooruit’ kun je tot 12 februari stemmen via de site: www.helpnederlandvooruit.nl Bij minimaal 50 stemmen ontvangt Lokaal-O een donatie; hoe meer stemmen, hoe hoger dat bedrag. Wij hebben de aanvraag ingediend om de kostenbijdragen voor de zondagse etentjes zo laag mogelijk te kunnen houden.

Bij de Nationale Vrijwilligersprijs selecteert een jury de allerbeste twaalf lokale initiatieven en bepaalt welk lokaal vrijwilligersinitiatief op 28 maart de Nationale Vrijwilligersprijs in ontvangst mag nemen. En alle Nederlanders mogen vanaf 18 februari tot en met 22 maart ook stemmen op hun favoriet voor de Publieksprijs van 2.500 euro.  Vergeet straks dus niet je stem uit te brengen voor Lokaal-O! Hier onze kandidaat-pagina.

We zijn heel benieuwd hoever we met jullie hulp komen en houden jullie op de hoogte!

En nu terug naar het dagelijkse leven in Lokaal-O. Februari brengt een heel scala aan activiteiten en initiatieven, voor elk wat wils:

·         De maand begint meteen met een muzikale avond op 1 februari: namelijk een Karaoke-avond van en voor jongeren van 12 tot 30 jaar. Reno, Seth en Kevin zijn de gangmakers, gesponsord door Theaterhuis Marc van Driel, Jeugdhonk Baarn, Lokaal-O en Jack Visser Entertainment.

·         De workshopserie Autobiografisch Theater van Erica Bilder is inmiddels ook begonnen. Helaas al vol, maar bij genoeg animo komt er een nieuwe serie. 

·         Hoe verlaag ik mijn energierekening? Energiek Baarn vertelt op 5 februari hoe je slim energie kunt besparen, ook als je een kleine beurs hebt.

·         Vrijdag 7 februari is Bios-avond in Lokaal-O. Ben je in alle klimaatellende toe aan een moedmakend verhaal waar je je in kunt onderdompelen? Kom die avond dan kijken naar ‘The Biggest little Farm’.

·         En natuurlijk doen we zondag 9 februari mee met Gluren bij de Buren. Swing mee met de Prof. Buysband en bij de Musicalproeverij van Lisette en Jasper van Theaterhuis Marc van Driel.  

·         Na het Gluren op 9 februari kun je terecht bij ‘Lokaal aan Tafel’ met chefkok Anne Slingerland en op 23 februari koken chefkoks Deggii en Bayka uit Mongolie.

·         Donderdag 13 februari is er een boeiende en optimistische dialoogbijeenkomst die Lokaal-O samen met andere maatschappelijke initiatieven organiseert: ‘Met woningen alleen bouw je geen dorp. De waarde van maatschappelijke initiatieven in Baarn.’ Over dit thema willen we met zoveel mogelijk Baarnaren, de gemeente en maatschappelijke initiatieven en organisaties in gesprek. Kom ook, praat en beslis mee! De uitnodiging vind je in de bijlage. Nieuwsgierig naar de (waarde van) maatschappelijke initiatieven in Baarn? Luister hier naar de  Podcastserie van Eelco Visser die hij hierover gemaakt heeft. En ook zeer aan te bevelen is de interviewreeks van Christine Schut in de Baarnsche Courant.

·         Als laatste hoogtepunt van deze maand is er op zaterdag 22 februari de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Zwart-wit met een vleugje kleur!’, georganiseerd door Kunstenaarsvereniging Luna. Vijf kunstenaars exposeren in verschillende technieken in de Grote Zaal van Lokaal O.

Daarnaast is er een wereldkoor in oprichting, kookt Akela in februari behalve op woensdag ook op vrijdag, is er een reeks culturele workshops voor kinderen in de maak en zijn de voorbereidingen aan de gang voor een programma voor Vrouwendag op 8 maart. Meer daarover in de volgende nieuwsflits!

Genoeg te doen dus om de winter verder door te komen. Bekijk de agenda voor praktische info over deze extra’s en voor een overzicht van de vaste wekelijkse activiteiten.

Tot slot willen we graag nog laten weten dat er een nieuw Lokaal-O team is gevormd: de Boemerang Angels! Zij helpen achter de schermen mee bij de Lokaal aan Tafel-etentjes en andere Lokaal-O events. Wil je ook een BA worden of ken je iemand die dat graag wil? Laat het ons weten!

Veel plezier met alles!