Je bekijkt nu Nieuwjaarsbijeenkomst Lokaal-O een swingend feest

Nieuwjaarsbijeenkomst Lokaal-O een swingend feest

  • Berichtcategorie:Algemeen

Wat een geweldige opkomst, veel nieuwe mensen en ouwe getrouwen, mooie gesprekken, lekkere hapjes en drankjes, vrolijke muziek, het bruiste en zinderde: een mooiere start van 2020 had Lokaal-O zich niet kunnen wensen.

Zaterdag 4 januari stonden de deuren van de Boemerang open en dat hebben we geweten. Een hartverwarmende belangstelling! Het team van de Weggeefwinkel nam het initiatief voor deze Lokaal-O Nieuwjaarsbijeenkomst, verzorgde lekkere hapjes (met o.a. een heerlijke Marokkaanse soep van Mimi) en dankzij de vele helpende handen verliepen de catering en het opruimen gesmeerd.

Jack en zijn dochter zorgden weer voor het geluid, Matthijs speelde gitaar, Anne zong en begeleidde zichzelf op de piano en Rezkar en Mahmoud maakten met hun vrolijke Syrische muziek heel wat beentjes los.

In haar speech stond Birgit kort stil bij het ontstaan van Lokaal-O en wat onze gezamenlijke verhuizing en het opknappen van de Boemerang heeft opgeleverd. Wekelijks ruim 300 bezoekers aan de verschillende initiatieven, en dat gaat maar door. Ook vandaag werden er weer nieuwe plannen gesmeed.

Lokaal-O handelt vanuit het besef dat saamhorigheid ontstaat als je samen dingen doet, als je het leuk hebt samen en het gevoel dat je ertoe doet en bijdraagt aan iets met betekenis voor anderen. En hoewel we genieten van het bruisende nu, kunnen we niet om de vraag heen wat er gebeurt met Lokaal-O als de Boemerang ophoudt te bestaan. Ook daarover gingen de gesprekken tijdens deze middag.

Wij máken, samen met andere maatschappelijke en culturele initiatieven, de Baarnse samenleving, we dragen bij aan ontmoeting, schoonheid, kunst en cultuur, het delen van pret, passies en verdriet –  maar in bouwplannen en toekomstvisies komen we niet of nauwelijks voor. Met iedereen die dit belangrijk vindt, willen we daarom in gesprek gaan en daarvoor organiseren we samen met andere maatschappelijk-culturele initiatieven op 13 februari de bijeenkomst ‘Met woningen alleen bouw je geen dorp’. Noteer de datum alvast in je agenda.

Voor alle Lokaal-O makers, bezoekers en inwoners van Baarn een mooi, opbouwend, optimistisch en verbindend 2020 gewenst!

Lees hier de volledige speech van Birgit.