Je bekijkt nu Filmavond op 6 december: “The Green Book”

Filmavond op 6 december: “The Green Book”

  • Berichtcategorie:Agenda / Nieuws

Als de beroemde zwarte concertpianist Don Shirley (Mahershala Ali) een tournee van twee maanden zal geven in de Deep South, huurt hij een voormalige uitsmijter, Tony Vallelonga (Viggo Mortensen)  in als chauffeur en om problemen onderweg te vermijden.

De reis door het zuiden is voor een zwarte man in 1962 vanwege de strenge rassenscheidingswetten nog levensgevaarlijk. Tijdens de reis groeien de mannen, die in bijna alles verschillen, naar elkaar toe en overwinnen hun vooroordelen over elkaar. Met een ontroerend einde op kerstavond.

The Green Book was een reisgids met adressen van hotels, tankstations en uitgaansgelegenheden in de VS waar Afro-Amerikanen wel welkom waren. Deze roadmovie is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Regie: Peter Farally, 2018, 124 min.

Aanvang film 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Entree € 3,50 p.p. Aanmelden: of bel/app 06 36312747 (Marjo).