Je bekijkt nu Filmavond in Lokaal-O op 1 maart: “Made in Dagenham”

Filmavond in Lokaal-O op 1 maart: “Made in Dagenham”

In aanloop naar Internationale Vrouwendag (8 maart) vertoont Lokaal-O de film ‘Made in Dagenham’.

Rita O’Grady (ontroerend gespeeld door Sally Hawkins) voert in 1968 als stakingsleidster de strijd aan voor gelijke beloning en gelijke rechten voor de vrouwen die in de Ford autofabriek in Dagenham stoelbekleding naaien. Rita strijdt niet alleen tegen het machtige Ford, ook de vakbonden (mannenbolwerken bij uitstek) en haar eigen echtgenoot krijgen op hun kop.

‘Made in Dagenham’ is gebaseerd op de waargebeurde strijd tegen de onderbetaling van vrouwen en mondde uit in de ‘Equal Pay Act’ van 1970. Een zwaar onderwerp, maar de film toont de strijd en solidariteit van de vrouwen op een ongecompliceerde, menselijke toon. Bemoedigend. Ook nog voor iedereen anno 2023.

Regie: Nigel Cole (2010, 113 min.)

Aanvang film: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Entree € 3,50 p.p. Aanmelden: of bel/app 06 36312747 (Marjo)