Je bekijkt nu Buurtbuffet bij Lokaal-O: een feest vol internationale ontmoetingen

Buurtbuffet bij Lokaal-O: een feest vol internationale ontmoetingen

  • Berichtcategorie:Algemeen / Nieuws

Lokaal-O vierde de jaarlijkse Burendag met een internationaal buurtbuffet op vrijdag 23 september. Al vanaf drie uur ’s middags begon daar het koken van grote pannen met rijst, couscous en bijzondere hapjes. Gaandeweg de middag kwamen steeds meer bezoekers binnen die allerlei lekkers meenamen.

Uiteindelijk meer dan 15 koks van verschillende nationaliteiten maakten overheerlijke vegetarische gerechten: Afghaanse olifantenoren en gestoofde pompoen, Somalische samosa’s, Syrische baba ganoush en haririsoep, Marokkaanse dolma’s, een Molukse groenteschotel, Nederlandse salades en quiches, en dan nog allerlei zoete taarten en koek. De organisatie moest zelfs twee buffettafels in de grote zaal klaarzetten om alles goed te kunnen presenteren.

Rond een uur of zes in de avond waren er bijna honderd jonge én oudere Baarnaars die met Lokaal-O Burendag kwamen vieren, vaak samen met een buurman of -vrouw uit de eigen straat of buurt. Het was geweldig dat dankzij zoveel gulle inbreng er voldoende te eten was voor iedereen. De gezamenlijke maaltijd gaf volop gelegenheid tot verbinding, ontmoeten en kennismaken met elkaar. Alles waarvoor Burendag is bedoeld!

Ook een deel van de groep  jonge asielzoekers die sinds afgelopen zomer in de voormalige Marechausseekazerne woont, nam deel aan het Burenbuffet en al snel voelden zij zich thuis. De sfeer was geweldig. Over en weer werden contacten aangeknoopt en een aantal jongens gaf aan behoefte te hebben aan een taalmaatje. Lokaal-O organiseert daarvoor op woensdag 26 oktober een etentje.

Heb je belangstelling om taalmaatje te worden van één van deze jongens? Noteer de datum dan alvast in je agenda. Nadere informatie volgt.

Lokaal-O bedankt iedereen die dit bijzondere burenevenement hielp neerzetten: de koks, de tafeldekkers en de stoelensjouwers, de schoonmakers en de afwassers, al die echte doeners. Met nog speciale dank voor Jack’s Entertainment voor de muzikale omlijsting – bij zijn Caraïbische sound gingen zelfs de voetjes even van de vloer. Volgend jaar weer!