Je bekijkt nu Nieuwe coronaregels

Nieuwe coronaregels

Beste gebruikers en bezoekers van Lokaal-O, 

Door het toenemende aantal coronabesmettingen gaan op 6 november nieuwe landelijke richtlijnen gelden. Ook voor Lokaal-O zijn er enkele veranderingen. Hier de belangrijkste.

Coronapas niet verplicht

Het Coronatoegangsbewijs is niet verplicht in dorps- en buurthuizen. Dit betekent dat toegang tot Lokaal-O niet onder de CTB-plicht valt.

Uitbreiding verplichting coronapas

Als er gebruik wordt gemaakt van uitsluitend horeca, er sprake is van een evenement of een culturele voorstelling in Lokaal-O, dan is het CTB wel verplicht. Het Lokaal-O bestuur maakt hiervoor per activiteit een afweging.  

Mondkapjesplicht

De mondkapjesplicht is per 6 november weer verplicht in Lokaal-O. Wie plaatsneemt aan tafel of op een stoel mag het mondkapje afzetten.

Verplicht of gewenst?

Anderhalve meter afstand is niet verplicht. Wel adviseren wij om zelf te kijken per activiteit of ruimte of het houden van afstand mogelijk en gewenst is, dat is veiliger.

Bij Lokaal-O blijven wij ook gebruik maken van registratie van onze bezoekers. En natuurlijk zijn de basisregels nog van kracht (ook voor gevaccineerden):

  • Heb je griep of verkoudheidsverschijnselen, blijf dan thuis
  • Geef andere mensen geen hand; je handen vaak desinfecteren
  • Hoest en nies in de elleboog
  • Zorg voor goede ventilatie!

Het bestuur van Lokaal-O wenst iedereen succes en sterkte met het uitvoeren van deze regels. Blijf aandacht houden voor elkaar, blijf veilig en gezond!