Je bekijkt nu Brainstorm over koloniaal erfgoed in Baarn

Brainstorm over koloniaal erfgoed in Baarn

  • Berichtcategorie:Algemeen

Het koloniale verleden in Baarn, een omstreden geschiedenis

Brainstorm op donderdag 26 augustus om 19.30 uur in Lokaal-O over activiteiten voor herdenking en meer bewustwording van dit deel van de Baarnse geschiedenis.

Tijdens het laatste Cultureel Café op 1 juli 2021 hebben verschillende culturele organisaties en creatieve en kunstzinnige Baarnaren aangegeven bij te willen dragen aan het gedenken van het koloniaal verleden van Baarn. Een groot deel van de kapitale panden in Baarn is gebouwd met rijkdom die verkregen is door koloniale overheersing in Nederlands-Indië of bezit was van eigenaren die hun fortuin als VOC-handelaren of in de slavenhandel hebben vergaard. Tot nu toe hebben wij – de bewoners, maar ook het gemeentebestuur – aan dit deel van de Baarnse geschiedenis weinig aandacht besteed . Daar willen wij verandering in aanbrengen. We willen voor meer bewustwording zorgen en recht doen aan dit deel van onze gezamenlijke geschiedenis en Baarnaren gelegenheid bieden om hierover van gedachten te wisselen, ook over de doorwerking ervan naar onze huidige samenleving.

Tijdens het Cultureel Café zijn al diverse ideeën voor mogelijke culturele activiteiten geuit. Onder andere op het gebied van theater, wandelingen, een lesprogramma, onderzoek, zang en muziek etc. Donderdag 26 augustus willen we daar verder over brainstormen.

Wie zich in dit verhaal herkent en mee wil werken aan activiteiten die bijdragen aan meer bewustwording over dit deel van de Baarnse geschiedenis, is van harte welkom om mee te doen. We treffen elkaar om 19.30 uur in Lokaal-O, Kerkstraat 28.

Zie ook: Koloniale wandeltocht Baarn

Meer info en aanmeldingen bij Birgit Oelkers, , tel 06-21224567 Birgit Oelkers en Nona Salakory