Je bekijkt nu Lichtpuntjes in donkere dagen bij Lokaal-O

Lichtpuntjes in donkere dagen bij Lokaal-O

De derde lockdown dit jaar is een feit, en die geldt ook voor Lokaal-O. Het ontmoetingscentrum in het Poorthuis is gesloten, in ieder geval tot en met dinsdag 19 januari.

De strengste lockdown tot nu toe. Noodzakelijk maar zwaar, voor iedereen en zeker ook voor de bezoekers en deelnemers van Lokaal-O. De meeste activiteiten zijn voor alle Baarnaren (open inloop) en stoppen daarom ook. Voor besloten groepen van zogenaamde kwetsbare mensen mogen buurthuizen open blijven. Alleen de SamenSterk-groep van Kwintes gaat daarom door.

Juist met de feestdagen en in de donkere december- en januarimaanden is er behoefte aan warmte en contact. De mensen van de verschillende Lokaal-O-initiatieven houden met elkaar onderling contact via app, telefoon, zoom, voordeurgesprekjes, tweepersoonswandelingetjes, kleine verrassingen huis aan huis etc. Zij verliezen elkaar niet uit het oog.

En andere lichtpuntjes zijn er gelukkig ook nog:

  • Lokaal-O neemt deel aan de Kerststallenroute. Vanaf 16 december staat de prachtige glazen Kerststal, gemaakt door Tekenclub Tronie en Sascha van Tetterode van Stichting Luna in de tuin voor het Poorthuis. En de kerstboom die door de mensen van Mooie Ontmoetingen schitterend was versierd, staat –  met de lichtjes aan – te schitteren voor het raam.
  • Onze Buiten-bibliotheekkast vol boeken en dvd’s  wordt regelmatig ververst door de mensen van de Buurtbieb. Met de sluiting van bibliotheken en boekhandels biedt dit toch nog een mooie gelegenheid om ‘geestelijk voedsel’ in te slaan. De kast staat naast de ingang van het Poorthuis.
  • Begin januari organiseert Lokaal-O een Nieuwjaars-Express bij de mensen die ook zijn bezocht tijdens de Taart- en Soep-Express in het voorjaar. Met een kleine attentie en een praatje bij de voordeur.

Lokaal-O sluit dit moeizame jaar af met hoop op een leven zonder angst, op een nieuwe start met oog en aandacht voor elkaar, ook voor de mensen buiten de eigen bubbel, en met aandacht en zorg voor onze aarde. Heb het goed!

Lokaal-O wenst iedereen een gelukkig en gezond 2021.