Je bekijkt nu Lokaal-O is verhuisd!

Lokaal-O is verhuisd!

  • Berichtcategorie:Algemeen / Nieuws

Twee weken geleden kregen we de sleutel van het Poorthuis en op 1 juli kwam de verhuiswagen voorrijden bij de Boemerang.  Drie vrachtwagens, een hoop spierkracht van sterke Witteveen-mannen en vijftien broodjes met kroket verder stond eind van de middag alles in het Poorthuis.

De afgelopen weken hebben een heleboel mensen in de Boemerang van alles afgeschroefd, uit elkaar gehaald en ingepakt. Hartelijk dank voor al dit voorbereidende werk en speciaal voor Karin, Yvonne, Rijnie, Jan Tijmen, Gerrie, Sascha, Jacqueline, Cor,  Dirk, Marcel, Rob en Corrie! En nu zijn we dus over.

We zijn blij met onze nieuwe stek in het Poorthuis en met alle nieuwe buren/medegebruikers in het Poorthuis: Repaircafé, Bar Gezellig, Ria en Harm van de dansavonden voor ouderen, Frontaalkunst, RTV Baarn en de Aloysiusschool.

We, dat zijn alle Lokaal-O initiatieven behalve de Weggeefwinkel die in de Boemerang blijft en als zelfstandige stichting verder gaat. Van harte gefeliciteerd met deze stap. We zijn blij voor het Weggeefteam dat ze voorlopig in de Boemerang kunnen blijven en gaan voor hen duimen dat het aanvullende vleermuizenonderzoek in hun voordeel uitvalt. 

Zomerse klussen

Er wordt in het Poorthuis inmiddels bijna dagelijks in kleine groepjes van twee tot vier mensen druk getimmerd, geschrobd, geschilderd en geschoven. 

We hebben drie ruimtes ter beschikking op de begane grond. In juli en augustus gaan we die een Lokaal-O-sfeer en uitstraling geven en 1,5-meter-proof maken, zodat per 1 september alle initiatieven geleidelijk en kleinschalig weer van start kunnen gaan. De tekenclubs van Tronie, de Buurtbieb, de Mooie Ontmoetingen, Arabische lessen, Theaterhuis Marc van Driel, Lokaal op Maandag met thee en taart, de Dialoogtafel, Taalontmoetingen, Yogales, de Koffieochtend op woensdag, kleinschalige etentjes en Samen Sterk van Kwintes.  

We maken van het Poorthuis weer een fijne, warme ontmoetingsplek voor alle Baarnaars. Natuurlijk met alle corona-veiligheidsregels. Het wordt anders, maar niet minder gezellig! We verheugen ons er nu al op.

Op 26 september, Burendag, gaan we dat vieren. Niet zo uitbundig als vorig jaar in de Boemerang, maar klein en meeslepend op verschillende momenten van de dag. En natuurlijk nodigen we vooral ook de buren uit de Kerkstraat en de achterburen van de Burg. Penstraat uit om kennis te komen maken.  

Gemeentelijke investeringen in het Poorthuis

In de krant was te lezen dat de gemeente een bedrag van € 75.000 reserveert voor benodigde voorzieningen voor het Poorthuis, zodat het gebouw nog minimaal 2-3 jaar veilig gebruikt kan worden.

Omdat ons al vaker gevraagd werd of het geld ook bedoeld is voor Lokaal-O, hier het antwoord: het geld gaat uitsluitend naar algemene veiligheidsaanpassingen, vooral aan de buitenkant van het gebouw, en voor de noodlokalen die de Aloysiusschool in gebruik heeft.

Wij bekostigen de inrichting en alle door ons gewenste aanpassingen zelf, maar we zijn blij met de investering van de gemeente in het gebouw. Dat geeft ons goede hoop dat Lokaal-O een aantal jaren in het Poorthuis kan blijven zitten.  

We houden jullie natuurlijk op de hoogte van hoe het verder gaat. En laten het weten als onze deuren in het Poorthuis weer open gaan en welke activiteiten wanneer van start gaan.
We wensen iedereen een mooie zomer, wees voorzichtig, zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

Hartelijke groeten, de Lokaal-O makers