Je bekijkt nu En nog één keer was het feest …

En nog één keer was het feest …

Met een hoop zomerse zoete heerlijkheden ging de TaartExpress van Lokaal-O op maandag 25 mei voor de vierde en laatste keer op stap. Groot applaus voor de thuisbakkers, Rolf Munnik van Nieuw Baarn en De Blinkert-bakkers die elke keer zo’n 25 taarten en cakejes gebakken en gesponsord hebben. Voor de vriendelijke, geduldige chauffeurs, die zich niet uit het veld lieten slaan door foute adressen en andere obstakels. Voor de inpakkers en opruimers die als eerste kwamen en als laatste gingen. Voor kwekerij Groeneveld voor de lieve bloemetjes die we cadeau mochten doen bij de taart. En een extra applaus en grote dank voor Elize van der Werff en Hans Koot voor hun mooie taarttekeningen, waar je ook zonder echt taart blij van wordt!

Deze keer zat er bij de taart ook nog een cadeautje van uitgeverij KokBoekencentrum, een boekenlegger met een prachtige tekening en citaat uit het boek De jongen, de mol, de vos en het paard.

‘Heb je een lievelingsgezegde?’ vroeg de jongen.
‘Jazeker’, zei de mol.’

‘Welke is het?’
‘Staat het water je tot aan de lippen, neem dan een taartje.’
‘En, werkt dat?’
‘Elke keer weer.’

Boekhandel Den Boer heeft een exemplaar van dit boek aan de TaartExpress gedoneerd, dat we onder alle taartontvangers mogen verloten (op alle boekenleggers staat een lotnummer). Vrijdagavond brengen we het boek bij het winnende adres langs en maken we bekend wie het gewonnen heeft!

Gelukkig is het verhaal van de TaartExpress nog niet helemaal afgelopen. We willen een boekje maken met recepten van de Taartbakkers en de Soepmakers van de Soepexpress. We moeten alleen nog sponsors voor de drukkosten zien te vinden. En hopen dat we daar in het najaar, als Lokaal-O naar het Poorthuis is verhuisd, mee aan de slag kunnen gaan. Wordt dus vervolgd!