Je bekijkt nu Lokaal-O draait lekker door

Lokaal-O draait lekker door

  • Berichtcategorie:Algemeen / Nieuws

Na het Open Huis van 29 september krijgen de activiteiten van Lokaal-O in de voormalige Boemerang volop de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

De al bestaande initiatieven draaien lekker door. Vooral op woensdag is het steeds gezellig druk. Volgens Sandra van de Weggeefwinkel komen er meer bezoekers dan ooit en Jacqueline van de Buurtbieb vertelt: “We merken dat mensen hier veel gemakkelijker binnenstappen dan op de oude plek, waar de ingang wat lastig te vinden was. Aan deze doorgaande weg vallen we veel meer op en de goede koffie trekt natuurlijk ook!” Intussen komen er weer nieuwe leuke initiatieven bij.

Lokaal op Maandag

In de nieuwe locatie beschikken we over een keuken met allerlei materialen om te koken. Op maandagmiddag is er ruimte om iets lekkers te bakken. Ook zijn er een aantal naaimachines, garen, patroontijdschriften om zelf kleding te maken of te repareren. Een simpel boodschappentasje van stof ontwerpen kan natuurlijk ook.

Van bezoekster Nienke horen we: “De eerste cheesecake (nog nooit eerder gedaan) is goed gelukt. Op het programma staan een tammekastanjetaart (met mispel) en een nogatinetaart (met hazelnoten)..Ook zijn er nog appels en kweeperen op voorraad. We hebben al een vast clubje bezoekers; maar nieuwkomers zijn altijd welkom. Op tafel staat een bakje met theezakjes-teksten voor als het gesprek even vast loopt en om elkaar beter te leren kennen. Graag tot dan, met of zonder materialen om iets te bakken of stof voor een eigen ontwerp.”

De inloop & koffie/thee zijn gratis, iedere maandagmiddag 15 tot 17 uur.

Lokaal aan Tafel

Zin om gezellig samen te eten? Geen tijd om zelf te koken? Benieuwd naar gerechten uit andere landen, van verschillende koks? Kom dan eten in Lokaal-O! De komende tijd wordt er regelmatig gekookt. Steeds voor 5 euro kun je genieten van een heerlijk verse maaltijd:

Op vrijdag 8 november om 17.30 uur Italiaans eten bij Birgit. Met een subtiele doperwtjessoep vooraf, een herfstig pastagerecht met paddenstoelen als hoofdgerecht en als afsluiting de toetjesklassieker Tiramisu. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Hans Verburg. Hij is dirigent, componist en een virtuoos op de piano. Deze avond trakteert hij ons op klassieke muziek en lichte jazz, voorafgaand aan de maaltijd en tussen de gangen door. Opgeven bij Birgit: 06-21224567.

Verder is er elke woensdag om 17.30 uur Afghaans eten bij Aqela (mee-eten of ophalen). Uiterlijk maandag opgeven bij Aqela: 06-29754403.

Er zijn ook maaltijden gepland op vrijdag 29 november, Marjo kookt! en op vrijdag 20 december, meer info volgt. En vanaf zondag 12 januari wordt er ook elke zondag in Lokaal-O gekookt.

Iedereen die in Baarn woont of werkt, is van harte welkom om mee te eten. Wil je op de hoogte blijven van alle maaltijden in Lokaal-O? Geef je dan bij Birgit op voor de specifieke Lokaal aan Tafel-appgroep: 06-21224567 (alleen info, geen chat). En laat het ook weten als je zin hebt om ook een keer te koken of mee te helpen bij de mis-en-place!

Nieuw initiatief: Dialoogtafel

Sluit je aan bij de dialoogtafel op dinsdagmiddag voor een gesprek om kennis te delen, interessante onderwerpen te onderzoeken en te luisteren naar elkaars verhaal. De bedoeling is luisteren, vragen stellen en plezier! Het aantal deelnemers is 6 /8 personen en de gespreksleider.

We gaan van start met een kennismaking. Er zijn regels voor het gesprek, die we vooraf doorspreken. Daarna bespreken we een onderwerp dat vaak uit de groep zelf komt. De gespreksleider kiezen we per onderwerp. Denk aan: Vriendschap, Communicatie en complimenten, Lachen, Groei, Onafhankelijk zijn, Hoe vind je troost?

Na een korte inleiding is er ruimte om te delen en elkaar vragen te stellen.  De gespreksleider vat samen, houdt de gespreksregels en de tijd in de gaten. Als de gesprekstijd voorbij is ronden we gezamenlijk af. Deze vorm van een gesprek is uitdagend en kan diepgang geven. Het is genieten als er naar je geluisterd wordt.

Meld je aan door een sms-je te sturen naar Corrie van Eijk 06-10080781 of een e-mail naar "> of kom gewoon langs. De dialoogtafel gaat van start op dinsdag 5 november wekelijks van 13 tot 15 uur. Bijdrage in de kosten 3 euro.

Extra activiteiten november

Op zaterdag 9 november van 20 tot 23 uur weer lekker uit je dak gaan tijdens de Buurtdisco in de grote zaal op gouwe ouwe muziek van Jack Visser, met alcoholvrije cocktails en lekkere hapjes. Entree € 3.50, voor meer info

Donderdag 14 november 19.30 uur is er een brainstorm over activiteiten van en met jongeren. Wat zou jij als jongere in de Boemerang willen doen? Iets met muziek, workshops, acties? Brainstorm samen met theaterhuisgroep Marc van Driel over jouw ideeën voor jongerenactiviteiten in Lokaal-O. Bel of app Birgit: 06-21224567

Op woensdag 27 november en zaterdag 30 november organiseert de Weggeefwinkel van 14 tot 17 uur een speciale Sinterklaas-cadeautjestafel, kom gerust iets uitzoeken! En op die woensdag kun je jouw cadeaus laten inpakken met een gedicht. Neem je cadeaus mee naar Lokaal-O of zoek iets uit in de Weggeefwinkel, neem ook een goede schaar mee, en een inpakmeneer en gedichtenmevrouw maken er iets moois van. Gratis, donaties welkom.

Over Lokaal-O

LOKAAL-O is een collectief van initiatieven van en voor Baarnaars, gehuisvest in het oude jongerencentrum De Boemerang, Plataanlaan 1. Je kunt hier tekenen en schilderen, boeken halen in de Buurtbieb, gratis winkelen in de Weggeefwinkel. Samen eten, dansen en muziek maken. Talen leren, workshops geven, exposities en themabijeenkomsten organiseren. Een plek voor je koorrepetitie of om je hobby met anderen te delen.

Zoek je een ruimte voor jouw eigen initiatief? Dat kan voor een kleine bijdrage aan de huisvestingskosten die we met z’n allen betalen. Bekijk de agenda voor alle activiteiten en kom kennismaken!