Lokaal-O gaat verhuizen!

  • Berichtcategorie:Algemeen

Na de zomervakantie maken de activiteiten en initiatieven van Lokaal-O, de buurtontmoetingsplek in de voormalige Gaspard de Colignyschool, een nieuwe start in De Boemerang.

Als bestuur, initiatiefnemers en gebruikers van Lokaal-O zijn wij blij dat dankzij de gemeente Baarn de huidige en ook nieuwe initiatieven en activiteiten voorlopig – want ook De Boemerang is een tijdelijke plek – kunnen doorgaan, in nagenoeg dezelfde buurt. De gemeente gaat gewoon verder met haar ontwikkelingsplannen voor deze locatie, maar in de tussentijd strijkt Lokaal-O neer in het voormalige jongerencentrum aan de Plataanlaan.

Buurtinitiatief

In de zomer van 2016 begon Lokaal-O als buurtinitiatief in het leeggekomen gebouw van de basisschool aan de Professor Meijerslaan (Professorenbuurt). Een oproep in de lokale media leidde tot een bruisende ontmoetingsplaats in de buurt en tot de oprichting van Stichting Lokaal-O. In de afgelopen drie jaar is de voormalige school een trefpunt geworden waar allerlei sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven gemakkelijk van de grond komen.

Activiteiten

Voorbeelden van de vaste activiteiten zijn de Weggeefwinkel, het initiatief ‘Mooie Ontmoetingen’, repetities van een jeugdtheatergroep, een tekenclub, een buurtbieb en taallessen. Het laatste jaar kwamen daar weer nieuwe initiatieven bij, zoals een kunstproject, gitaarlessen, een wekelijkse spelletjesavond van een groep Marokkaanse mannen en Arabische les aan kinderen. Kijk vooral even verder op deze website.

De periode waarin Lokaal-O actief was in de Professorenbuurt laat zien dat zo’n laagdrempelige inloopplek in een belangrijke behoefte voorziet als ontmoetingsruimte voor iedereen, met activiteiten die verschil maken in het leven van mensen.

Nieuwe locatie

De voormalige Gaspard de Colignyschool, die gesloopt gaat worden voor de bouw van nieuwe woningen, was een plek die paste als een lievelingsjas, een plek waar wij met pijn in het hart afscheid van zullen nemen. Maar tegelijkertijd ziet Lokaal-O in De Boemerang een ruimte met nieuwe kansen, en als bestuur en gebruikers zullen wij er met veel energie en enthousiasme opnieuw een gezellige en gastvrije buurtontmoetingsplek van maken.

De datum van het ‘officiële’ openingsfeest eind september wordt nog bekend gemaakt. Houd voor alle ontwikkelingen deze website in de gaten.

Meedoen?

Per 1 augustus krijgen we de sleutel en gaan we klussen en schilderen in de nieuwe ruimte. Op twee zaterdagen, 17 en 24 augustus, organiseert Lokaal-O een ‘Painting Party’ waar iedereen die wil komen helpen met schilderen meer dan welkom is. Ook op andere dagen en tijden kunnen we helpende handen en andere ondersteuning goed gebruiken.

Ben je handig en/of wil je ons op een andere manier ondersteunen? Kijk op de website of mail met Birgit Oelkers, .

En iedereen die een eigen idee heeft voor een initiatief of iets wil organiseren in de nieuwe ruimte: neem ook dan contact op met Birgit. Vanaf half september ben je van harte welkom in Lokaal-O in De Boemerang!