Je bekijkt nu Portret tekenen met Roeland Schweitzer
Created with GIMP

Portret tekenen met Roeland Schweitzer


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 09 juli 2022


Portrettekenen: supereenvoudig en razend moeilijk

Wie ben jij, wie ben ik? Wie is de ander? In hoeverre is een portret alleen de buitenkant, een spiegel? In ieder geval is portrettekenen heel leuk en bijzonder om te doen. Wat je er ook van bakt, gelijkenis is mooi, maar het gaat over veel meer. Wat is een interessant portret? Wat is een inspirerend resultaat, waar je blij van wordt?

Roeland Schweitzer is kunstenaar, schrijver en, zo bleek rond 2000, een geboren leraar. Na zijn studententijd op onder andere twee kunstacademies volgde een eenvoudig en mooi leven waarin tekenen en schilderen steeds belangrijker werden. Roeland vond Lokaal-O bij zijn eerste bezoek meteen een fijne, liefdevolle plek. Hij wilde graag meer doen dan alleen een paar schilderijen ophangen, Zo ontstonden de vijf workshops portrettekenen. Bestemd voor iedereen die het leuk lijkt. Ervaring is niet nodig, want een portret tekenen is supereenvoudig. En razend moeilijk. Doen, ervaren, ontwikkelen. Het gaat niet alleen om het resultaat, maar ook om het fascinerende proces.

De opening van zijn expositie was op zaterdag 21 mei door Hugo Prakke en was tegelijk de eerste workshop, met Hugo gedurende tien minuten als eerste model. Meenemen: schetsboek, zacht potlood (5B), puntenslijper.

Na deze gratis kennismakingsworkshop van 14 tot 16 uur kun je nog vier keer portret komen tekenen op de zaterdagen 11 en 18 juni, 2 en 9 juli, telkens van 14 tot 16 uur. Kosten in totaal € 50,- Aanmelden en meer over Roeland Schweitzer op www.schworks.nl