Je bekijkt nu Einde dreigt voor Lokaal-O in het Poorthuis: gemeente wil ruimtes gebruiken als onderwijslokalen

Einde dreigt voor Lokaal-O in het Poorthuis: gemeente wil ruimtes gebruiken als onderwijslokalen

  • Berichtcategorie:Algemeen

Lokaal-O kreeg bericht dat onze ruimtes in het Poorthuis in de zomer van 2024 plaats moeten maken voor schoollokalen. Dit betekent dat Lokaal-O nog maximaal één jaar op de Kerkstraat kan blijven.

Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor de ruim 200 wekelijkse bezoekers, de meer dan twintig activiteiten die binnen het Lokaal-O-verband structureel gebruik maken van de locatie, en voor alle andere spontane initiatieven.

Natuurlijk beseft Lokaal-O dat klaslokalen hard nodig zijn. Maar de onzekerheid waar wij nu weer mee te maken krijgen, vormt een behoorlijke uitdaging. De verhuizing naar een mogelijke vierde tijdelijke plek in acht jaar tijd zal veel energie en tijd vergen.

Het college van B&W spreekt uit Lokaal-O te willen ondersteunen bij het vinden van een passende nieuwe locatie en het financieel mogelijk maken daarvan. Dat waarderen wij zeer. Maar Lokaal-O zou het nog meer waarderen als het Poorthuis behouden kon blijven als ontmoetingsplek.

De komende tijd gaan wij ons beraden op wat voor Lokaal-O als collectief het meest wenselijk en haalbaar is gezien de nieuwe omstandigheden. Beginnend met binnenkort een overleg met alle mensen die actief zijn in Lokaal-O en die mee willen denken over de toekomst.

Wij houden jullie op de hoogte en houden ons aanbevolen voor tips en ideeën voor nieuwe mogelijkheden!

Lees hier ons volledige persbericht.