Je bekijkt nu Filmavond op 7 december: “Il postino”, een warme film in koude dagen

Filmavond op 7 december: “Il postino”, een warme film in koude dagen

WOENSDAG 7 DECEMBER 2022 – 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Entree € 3,50 p.p. Aanmelden: of bel/app 06 36312747 (Marjo)

———————————————————————————————————————————–

Il Postino, De Postbode, is een klassieker en gaat over de vriendschap tussen een poëtische postbode en de beroemde Chileense dichter, Pablo Neruda, die vanwege zijn communistische sympathieën een tijdje in ballingschap op een Italiaans eiland woonde. Dit is het uitgangspunt voor het verzonnen verhaal van Il Postino.

Het leven van de verlegen Mario Ruoppolo verandert als hij zich aanmeldt bij het postkantoor en de taak krijgt dagelijks de post te bezorgen bij Pablo Neruda, die stapels brieven van vrouwelijke bewonderaars ontvangt. Langzaamaan groeit er een vriendschap tussen Mario en Neruda. Mario leert van Neruda hoe hij met woorden de mooie Beatrice – de vrouw van zijn dromen – kan veroveren.

Een warme, troostrijke film over poëzie, idealen, teleurstelling, vriendschap en liefde. Prachtig gespeeld door Massimo Troisi (Mario) en Philippe Noiret (Neruda). Regie: Michael Radford, 1984.