Je bekijkt nu Eerste beraad ontmoetingsplekken in zelfbeheer Midden-Nederland
Foto: Esther Baylé van Haven5

Eerste beraad ontmoetingsplekken in zelfbeheer Midden-Nederland

  • Berichtcategorie:Algemeen

Op vrijdag 8 juli had Lokaal-O andere ontmoetingsplekken in zelfbeheer uit de regio Midden-Nederland uitgenodigd voor een kennismaking. Plekkenmakers uit Huizen, Muiden, Baarn, de 3D’s: ‘s Gravenland, Kortenhoef en Ankeveen en uit de verte De Witte Vlinder uit Amersfoort Kruiswijk. Allemaal ontmoetingsplekken, gerund door bewoners, die al langer bestaan of nog in oprichting zijn.

Zo zinvol en leuk om ervaringen en verhalen uit te wisselen over onze motivaties en struggles, over dat wat ons dierbaar is! Over de moed om te beginnen en te veranderen. Soms ook de moed om klein te blijven en niet mee te varen met de grote vloot van instanties. En de moed om burgerlijk ongehoorzaam te zijn, niet te wachten op toestemming, maar gewoon te beginnen.

Over de maatschappelijke meerwaarde van onze plekken, hoe ze de buurt/het dorp oppimpen, niet meer weg te denken zijn uit de sociale infrastructuur en hoe ze bijdragen aan het geluk van mensen en zelfs aan nieuwe liefdesrelaties.

Genoeg thema’s voor een vervolg in oktober bij HAVEN 5 in Huizen!
Ben je ook in de regio bezig met een ontmoetingsplek in zelfbeheer en heb je zin om mee te doen? Laat het ons weten, mail via , dan nodigen we je uit voor het volgende treffen.