Je bekijkt nu Verslag Popeldag 15 oktober

Verslag Popeldag 15 oktober

  • Berichtcategorie:Algemeen

Wat een feestje was dat, de ABCD-Popeldag (Asset Based Community Development) afgelopen vrijdag in Lokaal-O!

Met 20 deelnemers hebben we de kunst van community building in buurten en ontmoetingscentra verkend. Als één van de 12 locaties waar de 6de landelijke dag van en voor community builders werd gevierd, met het centrale thema ‘Ontdek de lokale parels van gemeenschapskracht’.

Via een online programma stonden we tussendoor in verbinding met de andere 180 deelnemers op de andere locaties. Ons lokale thema was ‘Hoe blijf je hecht én open als community, hoe blijf je fris en fruitig als ontmoetingscentrum.’ Onze ervaringen en ABCD-werkprincipes deelden we met buurtmakers uit Diemen, Amsterdam, Almere, Utrecht en natuurlijk Baarn.

Op het eind schreven de deelnemers op een tegeltje wat ze typisch Lokaal-O vonden: ‘Beetje vreemd maar wel lekker!’ Leuk om te weten dat de bron van deze spreuk onze Nienke is. Zij riep dit namelijk twee jaar geleden bij een workshop die we organiseerden over wat onze gezamenlijke kracht is. Het origineel van Nienke luidt: “Lokaal-O is als Rivella, beetje vreemd maar wel lekker” 🙂.

Waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat we op deze Popelmiddag ook onwijs lekker eten hadden. Deze keer bereid door Ilham en een vriendin van haar, door Elise en door de buurvrouw van Cheka, een van de deelnemers.

Er was ook een speciale ABCD-Popelradio op die dag, met een gesproken column en een fantastische podcast over wat er op de verschillende locaties gebeurde, gemaakt door niemand minder dan Eelco Visser, auteur van het boek over community building ‘Altijd nieuw gedoe’. Die podcast kun je hier beluisteren: https://t.co/OPVGH3xwWb?amp=1