Je bekijkt nu Een dag met een gouden randje, de 5e Burendag in Lokaal-O

Een dag met een gouden randje, de 5e Burendag in Lokaal-O

  • Berichtcategorie:Algemeen

Alle ingrediënten voor een geslaagd burenfeest, mooie ontmoetingen en een goede sfeer waren op zaterdag 25 september aanwezig. Dat kwam natuurlijk vooral door de 50 organisatoren en 50 bezoekers die er in de loop van de middag waren. Baarnaren met allerlei verschillende culturele achtergronden, Syrië, Zimbabwe, Afghanistan, Moluks, Irak, Soedan, Hollands, Surinaams, Ethiopië, Turkije en meer. En natuurlijk kwam het ook door de swingende muziek in de grote zaal en alle lekkere hapjes en taarten. Bébé kreeg een hele groep mensen aan het dansen op Jerusalema, een Iraakse bezoeker zong spontaan mee met de swingende Syrische muziek van Deiraki en Bavari en ook bij de Zingende Jukebox werd volop meegezongen.

Er was veel animo voor de bijzondere verhalen, workshops en lezingen. Ook deed iedereen heel geconcentreerd mee met de Vlaggenquiz, geleid door Erica, over vlaggen uit de landen van herkomst van een aantal bezoekers. Met dank aan Marie Louise Hehenkamp van Schoonoord voor alle vlaggenpracht! Quizmaster Erica friste onze kennis op van de betekenis van symbolen en kleuren van de vlaggen. De gelukkige winners kunnen smullen van ijsjes van De Smaecken van Hamelink en van een Indonesische maaltijd van Tunjungan.

Tot slot was er ook nog de burenmaaltijd voor 40 mensen. Met Turkse en Surinaamse hoofgerechten, van Ayse en van Sila en Shridath, en met Harissa-soep van Lana en een Syrisch toetje van Rima. Het was echt een dag van ‘Bekend maakt Bemind’. Of zoals een deelnemer aan de theaterworkshop van Erica het zei (vrij naar een citaat uit de Kleine Prins): ‘Zo fijn dat we elkaar hier met het hart zien!’

Iedereen bedankt voor deze bijzondere dag. Voor het meedoen, de bijdragen en het organiseren: de workshopmakers, muzikanten, de verhalenvertellers, Jack de geluidstovenaar, de sjouwers van tafels en stoelen, de taart- en hapjesmakers, de koks, de gastvrouwen en gastheer, de burendagfotografen Tanja Bijleveld-Weijman en Sjaak Hoogendoorn, André voor zijn EHBO-standby, en aan de Poorthuis-Angels, die achter de schermen alles rondom catering en keuken goed lieten verlopen: Brit, Gerrie, Yvonne en Mahnaz. Dankzij jullie inzet werd het ‘een dag met een gouden randje’!