Je bekijkt nu Lokaal-O ontvangt bijdrage van Oranje Fonds voor corona-activiteiten

Lokaal-O ontvangt bijdrage van Oranje Fonds voor corona-activiteiten

  • Berichtcategorie:Coronanieuws

Van het Oranje Fonds is de bijdrage van € 1.500 ontvangen die was toegekend voor de activiteiten die Lokaal-O organiseert in tijden van corona.

Nu Baarnaren niet naar De Boemerang toe kunnen komen, gaat Lokaal-O buiten de deur: onder andere met de Taart- en Soep-Express, Muziek-Express, het ophangen van Houd Moed-spandoeken, een stropdassenproject, buitenbieb en weggeefkast.

De corona-acties

Er is inmiddels driemaal een Taart-Express geweest en tweemaal een Soep-Express. Op 5 mei volgt een nieuwe Taart-Express en op 8 mei wordt weer soep rondgebracht. Per ronde worden op zo’n 100 tot 125 adressen zo’n 200-250 stukjes taart of bakjes soep bezorgd, altijd vergezeld van een mooi kaartje en een praatje voor de drempel. Het aantal adressen groeit nog steeds. De taarten en de soepen worden bereid en bezorgd door vele enthousiaste helpers die zich via Facebook of via andere publiciteit melden bij Lokaal-O.

De Muziek-Express is een ander initiatief van Lokaal-O, gecoördineerd door Birgit Oelkers. Inmiddels vonden al zo’n veertig optredens plaats bij wooncomplexen voor ouderen, verzorgingstehuizen en woongroepen, door uiteenlopende Baarnse musici, zangers, dansers en theatermakers, ondersteund door geluidsexperts. Op Koningsdag waren er maar liefst vijf optredens. Om drukte en oploopjes te voorkomen worden de optredens niet vooraf bekend gemaakt.

Daarnaast hingen Lokaal-O-makers dertien spandoeken op bij zorginstellingen en staat er een Weggeefkast bij de Boemerang met cd’s, boeken en spelletjes om mee te nemen. Regelmatig wordt de collectie aangevuld. Voor wie thuis handig is met de naaimachine coördineert Karin Beukeboom samen met Judi Gor het stropdassenproject: van stropdassen worden nieuwe kledingstukken en accessoires genaaid. Een modeshow/expositie volgt later, als de verruiming van de coronavoorschriften het toelaat.

Het Oranje Fonds

Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan Lokaal-O een deel van de out-of-pocketkosten voor deze activiteiten voorlopig bekostigen en blijven organiseren. Het Oranje Fonds wordt hartelijk bedankt voor hun snelle toezegging en de toekenning van deze bijdrage.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit o.a. doen dankzij de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees hier de informatie over alle acties ten tijde van corona.