Vrienden en sponsors

Het is natuurlijk geweldig dat er in de zomer van 2019 zoveel mensen hebben meegewerkt aan de metamorfose van de Boemerang! Maar wat ook niet ongezegd mag blijven is de steun van een heleboel organisaties en bedrijven die Lokaal-O een warm hart toedragen en op allerlei manieren een bijdrage leveren.

  • Allereerst is daar Stichting Doen, die voor het opknappen en inrichten van de Boemerang subsidie beschikbaar stelde. Zonder hun steun en vertrouwen in Lokaal-O zou veel van wat voor de metamorfose van de Boemerang nodig was, niet mogelijk zijn. Met hun support konden we bijvoorbeeld een keuken inrichten en burenetentjes organiseren. Ook de aanschaf van gereedschap en allerlei andere basisvoorzieningen en -apparaten hebben we aan hen te danken. Net als de faciliteiten voor het organiseren van wisselende tentoonstellingen, waarmee we in januari 2020 samen met kunstenaarsvereniging Luna gaan starten. 
  • Ook de stimuleringssubsidie van de Gemeente Baarn maakte het reilen en zeilen in de Boemerang een stuk makkelijker! 
  • Het Oranjefonds hielp ons mee om onze feestelijke opening op Burendag te organiseren.
  • De coulante bijdragen van lokale ondernemers zoals Bouwbedrijf Tom van Garderen, Ben Breunesse Elektrotechniek, Schildersbedrijf Henk van der Horst en Schmidt & Koelewijn aan onze verbouwing waren onmisbaar. Net als Ali’s Groente & Fruit, die zijn vrachtwagen beschikbaar stelde voor onze verhuizing. Blij dat er maatschappelijke ondernemers zoals zij bestaan! 
  • De Blinkert (Leger des Heils) en De Paaskerk gunden ons hun overtollige keukenspullen en kasten, waardoor we een heleboel materiaal niet hoeven te kopen. 
  • Dankzij de vormgevingskracht van Maurice van der Valk van Loof Ontwerp die hij pro deo aan ons beschikbaar stelt, kunnen we met mooie banners en prachtige grote borden uitpakken en mooie flyers maken. 
  • Mieke Wegerif van Liftetime Fotografie en huisfotografe van Lokaal-O was bij elke Painting Party present en maakte prachtige foto’s van de opknapacties en verhuisbewegingen.
  • Tijdens de Laatste Klusjesdag op vrijdag 13 september staken ook onze partners van de maatschappelijke Beursvloer vrijwillig de handen uit de mouwen: een groep ambtenaren van de gemeente Baarn. 
  • En dan waren er natuurlijk nog de gulle gevers die ons voorzagen van meubilair en andere spullen om het gebouw gezellig in te richten. Een bijzondere aanwinst was een prachtige piano, gedoneerd door mevr. Els Brouwer uit Zeist, met wie we via de Weggeefwinkel in contact zijn gekomen. Reden om speciale muziekavonden te organiseren, met de piano in de hoofdrol. En zonder de vriendschapsprijs die de firma Snel gerekend heeft voor het vervoer van de piano, hadden we hem bij lange na niet zo professioneel kunnen laten transporteren.

Deze lijst is zeker niet volledig maar geeft wel aan hoe fijn het is als je op zoveel vriendelijke gulheid kunt rekenen.

Ook in de zomer van 2020 krijgen we weer veel steun bij het opknappen van onze nieuwe locatie, het Poorthuis in de Kerkstraat. Iedereen die bijdraagt en meedoet, van harte bedankt.  Samen maken we er iets moois van!