Vrienden en sponsors

In september 2020 kon Lokaal-O officieel een nieuwe plek betrekken: de begane grond van het Poorthuis, een voormalige school aan de Kerkstraat in Baarn. Die zomer werkten veel enthousiaste mensen belangeloos mee aan de metamorfose van een kale ruimte naar een warme, uitnodigende ontmoetingsplek. In kleine groepjes is geboend, geschilderd, getimmerd, rommel afgevoerd, geïnstalleerd, gebroken en gebouwd.

Stukje-bij-beetje kreeg het Poorthuis de Lokaal-O-sfeer en -stijl. Naast deze inzet van vele klussers en helpers ontving Lokaal-O vanuit verschillende organisaties en bedrijven een financiële bijdrage. Heel veel dank aan al onze sponsors:

  • Stichting Doen stelde in 2019 een subsidie beschikbaar waarmee Lokaal-O in de vorige locatie De Boemerang de aanschaf en installatie van een keuken en een belangrijk deel van de inrichting kon financieren. Die keuken is meeverhuisd naar Het Poorthuis, zodat we buurtetentjes kunnen blijven organiseren. Stichting Doen gaf nu opnieuw een financiële bijdrage, waarmee we timmer-, elektra- en installatiewerk konden bekostigen.
  • Ook het VSBfonds  ondersteunde ons met een bijdrage voor de inrichting en het coronaproof maken van de nieuwe ruimte, en voor onze openings- en publiciteitskosten.
  • Voor onze feestelijke opening op Burendag ontvingen we ook een bijdrage van het Oranjefonds en Camelot Vastgoed.
  • Zonder de financiële bijdrage van Deanne Lassche hadden we het receptenboek van ‘De Baarnse taart- en soepexpress in tijden van corona’ niet voor elkaar kunnen krijgen, en ook een aantal andere mooie ontmoetingen die nog in het verschiet liggen.
  • De gemeentelijke corona-vergoeding, voor een deel van onze vaste lasten in de maanden dat we dicht waren, en de bijdrage aan de verhuiskosten van de Gemeente Baarn maakte de coronaperikelen een stuk hanteerbaarder en de overstap naar het Poorthuis een stuk gemakkelijker.
  • Dank zij de Rotary Baarn konden we een aantal kuchschermen in de ontmoetingsruimte plaatsen waardoor we elkaar coronaproof kunnen ontmoeten.
  • Lokale ondernemers Bouwbedrijf Tom van Garderen, Ben Breunesse Elektrotechniek en Loodgieters- en installatiebedrijf Ed Zwanikken hielpen ons met de professionele verbouwklussen tegen een maatschappelijk tarief.
  • Dankzij de vormgevingskracht van Maurice van der Valk van Loof Ontwerp konden we met mooie banners en flyers uitpakken en een prachtig receptenboek realiseren.
  • En met de bijdrage van het Vrijwilligersfonds Baarn konden we alle klussers en helpers verwennen met een lekkere en gezellige brunch!

Wilt u ook Lokaal-O financieel ondersteunen?
Dat kan door een donatie over te maken op bankrekening NL78 TRIO 0338 446184 ten name van Stichting Lokaal-O Baarn. Onze stichting heeft de ANBI-status, meer informatie daarover vindt u hier.

Nogmaals, we danken iedereen die heeft bijgedragen. Wij hebben enorm veel waardering voor iedereen die Lokaal-O een warm hart toedraagt en ons in woord en daad zoveel bijval, hulp en enthousiasme schenkt.

Graag tot ziens bij Lokaal-O!