Je bekijkt nu De Baarnse Bende speelt Paradiso, stad van de toekomst!

De Baarnse Bende speelt Paradiso, stad van de toekomst!

We koesteren jullie als jullie klein zijn. We doen jullie in een badje. We willen dat jullie gelukkig worden en daar doen we alles voor!

Maar zijn we eigenlijk wel gelukkig? Kunnen we altijd gelukkig zijn? Hoe worden we dat dan, gelukkig? Ook als we nare dingen mee maken of we niet alles meer kunnen? Kan je dan nog gelukkig zijn? De Baarnse regisseuse Freija Poll is deze vragen met 8 dames uit Baarn en omstreken gaan onderzoeken. Aan de hand van hun eigen ervaringen en bestaande toneelteksten hebben zij hierover een prachtige absurdistische voorstelling gemaakt. Het is een komisch stuk geworden vol gekke dromen maar ook een stuk met moeilijkere verhalen en …. .een sprankje hoop.

De voorstellingen zijn te bezoeken op zaterdag 24 juni om 20:00 en zondag 2 juli om 15:00 (na de lunch in Lokaal-O).

We vragen een kleine bijdrage voor het bezoeken van ons Paradiso van 3,50 euro. U kunt van te voren reserveren door te mailen naar , maar u kunt ook op de bovenstaande tijden binnenlopen in Lokaal-O. We vragen u contant geld mee te nemen om de kleine bijdrage te voldoen. Voor meer informatie kijk ook eens op de website van regisseur Freija Poll: www.fep-producties.nl/de-baarnse-bende/  

De voorstelling is grotendeels gebaseerd op het stuk genaamd Paradiso, stad van de toekomst, geschreven door Moniek Merkx. Tevens hebben wij enkele echte verhalen van de spelers hierin verweven, aldus regisseuse Freija Poll. Iedereen is namelijk welkom om bij de Baarnse Bende te komen spelen en zo zijn of haar verhalen te delen en elkaar te leren kennen via toneel. We zijn een echte multi-diverse groep waar iedereen welkom is vanaf ongeveer 16 jaar ongeacht (culturele) achtergrond, leeftijd, gender of beperking.

Het stuk gaat over enkele vrouwen die samen proberen een Paradiso te bouwen. Een ideale stad waar iedereen gelukkig kan zijn.  Het is een absurdistisch bolwerk van ideeën hierover geworden waar we ons publiek graag in mee nemen en over na laten denken door middelen van deze voorstelling, zo vertelt regisseur Freija Poll.

In de voorstelling, doet iedereen dit, het bouwen van een ideale wereld, op haar eigen manier. Zo vertrekt Arie (Judith Breijer) vanuit haar eigen dromen en idealen bijgestaan door haar beste vriendin Dorien (Vicky Mouwen). Daarnaast heeft Saskia, de vrije kunstenares (Genda Croes)  juist een heel relaxed mañana, mañana (wat nu niet af komt, komt morgen wel) houding en wil de gedragsonderzoeker Sarah (Lonneke van Veen) graag onderzoeken waar we nu echt gelukkig van worden. Ook hebben we zwemdocente Chantal (Jurriane Hogema) die de hele tijd van alles luidruchtig aan het roepen is over wat geluk zou kunnen bewerkstelligen  en wil de spirituele vrouw, Rene (Nienke Visser) juist in haarzelf gegrond in de aarde onderzoeken wat gelukkig maakt. Zo proberen zij allemaal tezamen op hun eigen manier de ideale wereld waarin iedereen gelukkig kan zijn te bouwen; door liefde, door je zorgen los te laten en vrijheid te scheppen. Maar lukt dit ze wel op deze manier?  

Hiernaast hebben we tevens nog de grote moederfiguur Irene (Marianne Suurmond) die af en toe ook eens probeert om voor haar kinderen een ideale wereld te scheppen en haar dochter de Herder  genaamd Irene (Nettie van Wijk), die rustig op de hei bij haar schapen zit en dit alles ziet gebeuren en iedereen steeds opnieuw en opnieuw ziet proberen gelukkig te worden.

Denkt u dat het dit samengeraapt zooitje gaat lukken geluk te vinden? Kom kijken naar deze absurdistische ontdekkingsreis. We nemen u graag mee in deze absurdistische droom.

Hopelijk tot in Paradiso, stad van de toekomst!