Je bekijkt nu Petitie ‘Lokaal-O moet blijven’ aangeboden aan gemeenteraad Baarn
Actie 'Lokaal-O moet blijven' 2023

Petitie ‘Lokaal-O moet blijven’ aangeboden aan gemeenteraad Baarn

  • Berichtcategorie:Algemeen / Nieuws

Op woensdag 10 mei besprak de Baarnse gemeenteraad een plan voor de toekomstige huisvesting van het onderwijs, waarbij het voorstel is om van de begane grond van het Poorthuis klaslokalen te maken. Dat betekent dat Lokaal-O volgend jaar hier zou moeten vertrekken.

De makers van Lokaal-O boden de leden van de gemeenteraad een petitie aan met daarbij ruim honderd handtekeningen en vele schriftelijke steunbetuigingen. Het is een sterk pleidooi voor een vaste plek voor Lokaal-O, het liefst in het Poorthuis.

In een filmpje dat aan de raad werd vertoond, vertellen bezoekers welke betekenis Lokaal-O heeft in hun leven. De video is gemonteerd door Sarita Lemmens en het laatste stukje is tijdens het Suikerfeest kort geleden gefilmd door de Baarnsche Courant, bedankt daarvoor!

De volledige petitie met ook de inspraaktekst is hier te downloaden.

De gemeenteraad debatteert op 17 mei over het Huisvestingsplan Onderwijs en neemt hierover op 31 mei een besluit. Dat betekent een besluit over de toekomst van het Poorthuis, en dus ook over het voortbestaan van Lokaal-O.